Lystruphave Efterskole

Kost og indlæring

Nærvær, læring og nye venner

Besøg os Ledige pladser

Kost og indlæring

Kost og indlæring

Vores kostpolitik på Lystruphave Efterskole

Det er dokumenteret, at den mad vi spiser har stor indflydelse på koncentration og indlæringsevnen. Flere og flere unge mennesker i dagens Danmark lider under følgerne af forkert ernæring. Og det fælles måltid har fået mindre og mindre betydning. Her på Lystruphave Efterskole har vi fokus på at bevidstgøre de unge om madens indflydelse på indlæring, ligesom vi arbejder med at få dem til at forholde sig til deres eget valg af livsstil.

Sund næring gir´sund læring på Lystruphave Efterskole

Hvad og hvor tit vi spiser har stor betydning for vores koncentration og indlæring. Et for stort indtag af sukker og tilsætningsstoffer skaber kludder i hjernens signalstoffer og kroppens blodsukkerbalance. Spiser vi ikke jævnt gennem dagen og indtager for meget sukker ender det med et for lavt blodsukker.

Med et lavt blodsukker mister vi koncentrationen og dermed evnen til at lære. Vi bliver trætte, får hovedpine, bliver svimmel, nærtagende og får lavt selvværd. Dette vil få stor indflydelse på vores dagligdag og hvordan vi har det sammen med andre.

Sund mad er en vigtig del af vores liv

Maden giver ikke kun vigtige næringsstoffer, men er også kilden til nydelse, glæde og velvære. Her på Lystruphave Efterskole er det af højeste prioritet at sammensætte kosten på en sådan måde, at den ernæringsmæssige værdi er optimal og der igennem kan virke stimulerende for krop og hjerne.

Skriv til os

75 75 63 00

Bliv elev på LE